Dimarts 04 Abril 2023
b


El Consorci de l’Entorn de la Colònia Güell ha organitzat en les darreres setmanes diverses accions informatives per tal de presentar a la ciutadania totes les novetats en el projecte del nou model urbà sostenible de l’entorn de la Colònia Güell.

 

Després d’uns mesos ens el quals s’ha produït un canvi de la figura de planejament per a una major garantia jurídica, era necessari explicar en quin punt es troben els treballs i quins seran els propers passos.

 

En primer lloc, es va oferir una roda de premsa amb el secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Jordi Bartolomé, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, José Ángel Carcelén.

 

D’altra banda, el passat 22 de març es va fer una sessió informativa online, a través del canal de Youtube del consorci. Hi van intervenir el gerent del Consorci de l’Entorn de la Colònia Güell, Xavier Isart, la directora de l’INCASÒL, Maria Sisternas i l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Jordi Bartolomé. També van ser els encarregats de contestar les preguntes que diverses persones van fer a través del xat de l’emissió. Aquesta va quedar enregistrada i es pot tornar a veure aquí:Uns dies més tard, el 27 de març, els mateixos representants, juntament amb la primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, van participar en una trobada presencial al Centre Municipal Sant Lluís, a la qual van assistir un bon nombre de veïns i veïnes.

 

La finalitat de totes aquestes trobades ha estat explicar el canvi en la figura de planejament, que finalment consistirà en diverses modificacions del planejament general que abasten l’Àrea residencial estratègica Riera de Can Solé, el Recinte Industrial de la Colònia Güell i la resta de l’àmbit en estudi, que actualment incorpora també el sector 123 de Santa Coloma de Cervelló.

 

Igualment, refermar que l’objectiu principal és el mateix: garantir un model urbà sostenible que mantingui l’equilibri entre la preservació dels espais de gran valor ambiental i el patrimoni cultural i la dotació d’habitatge assequible, equipaments i activitat econòmica. Per això, tota la feina feta fins al moment, inclòs el procés de participació ciutadana que va contribuir a la diagnosi, s’aprofitarà per determinar les modificacions necessàries dels planejaments i serà la base de la segona fase de participació.